Projekt: „Ojačaj svoj radni potencijal“

Projekt je u potpunosti financiran iz sredstava
Europske unije Europski socijalni fond
www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr

×

Poruka

Failed loading XML...

Stanovnici Rokovaca, Andrijaševaca, Cerne i Gradišta, mjesta kroz koja gotovo cijelo ljeto obilazno voze svi koji inače redovito prometuju državnom cestom između Vinkovaca i Županje,

 

i prije predviđenog roka završetka obnove većeg dijela spomenute državne ceste trebali bi odahnuti. Naime, radovi su podijeljeni na tri dionice, a sa završetkom poslova na svakoj od njih, cesta na kojoj radovi traju gotovo tri mjeseca etapno će biti puštana u promet. Cjelokupan posao na 18 kilometara ove ceste, čini se, bit će završen prije roka.

“Kako sada stvari stoje radovi, čiji je završetak ugovoreni do veljače iduće godine, mogli bi biti gotovi do kraja studenoga ove godine, naravno, ako nas vrijeme posluži”, najavio je Dubravko Kos, voditelj Ispostave za održavanje Hrvatskih cesta Osijekm, od kojega doznajemo kako bi od 1. rujna u promet trebala biti puštena dionica ceste od Gradišta do raskrižja za Privlaku. Trenutačno se radi na dijelu trase od Vinkovaca do obilaznice, a ti bi radovi, izuzmu li se manji zahvati poput uređenja odvodnje, bankina i prometne signalizacije, trebali biti okončani do 5. rujna. Taj je datum dobro tempiran i zbog početka Vinkovačkih jeseni, kada upravo tom cestom u grad na Bosutu stiže najveći broj gostiju, ali i sudionika. Istoga dana trebali bi početi radovi na posljednjoj dionici ceste od raskrižja prema Privlaci do vinkovačke obilaznice u dužini od osam kilometara završetkom kojih se i cijeli posao vrijedan oko 30 milijuna kuna, privodi kraju.

Inače, ova cesta jedna je od najprometnijih na istoku Hrvatske, a radove na njezinoj rekonstrukciji izvode djelatnici “Osijek-Koteksa” i to primjenom nove tehnologije tzv. hladne reciklaže. Ta metoda obuhvaća frezanje, reciklažu, asfaltni sloj i okolno uređenje, a rezultirat će povećanom otpornošću ceste na kolotraženje i pojavu mrežastih pukotina. “Kako je riječ o važnoj prometnici koja izlazi na autocestu i na kojoj je teretni promet posljednjih godina prilično povećan, očekujemo da će se ovakav način tehnologije pokazati dobitnom kombinacijom za duže razdoblje”, zaključio je Kos.(Glas Slavonije)

SRP Općine Privlaka

SRP Općine Privlaka

Prostorni plan uređenja

Prostorni plan uređenja

Karta Općine Privlaka

Karta Općine Privlaka

Proračun

Savjetovanja s jvanošću

Proračun