Projekt: „Ojačaj svoj radni potencijal“

Projekt je u potpunosti financiran iz sredstava
Europske unije Europski socijalni fond
www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr

×

Poruka

Failed loading XML...

Rođen 19. rujna, 1953. godine, od ranih dana pokazuje interes za sportom i aktivan je igrač mlađih dobnih kategorija u mjesnom nogometnom klubu.

Paralelno s nogometom javlja se i ljubav prema, dotada u selu nepoznatom sportu, rukometu.

Odlazi na utakmice u Vinkovce i Borovo i tad donosi, za svoj život odlučujuću odluku, odluku da osnuje rukometni klub u Privlaci. Zajedno s nekoliko entuzijasta 1980. godine osniva RK Privlaka i uključuje se u tadašnja ligaška natjecanja. U to vrijeme u selu nije bilo betonskog ili asfaltiranog igrališta, pa su se utakmice odigravale na zemljanom terenu, gdje je prava umjetnost i posao bilo iscrtati linije za teren.

U klubu je u tih proteklih 31 godinu bio i otišao velik broj igrača i članova uprave, ali Franjo je bio neizostavni dio kluba kroz sve vrijeme. Pamteći svaki rezultat, imena, godišta i protivničkih igrača, te najsitnije detalje vezane uz rukomet i sport općenito, bio je više nego dobrodošao sugovornik za rasprave i razgovore o klubu, rukometu i sportu općenito. Pomesti vodu s terena prije utakmice ili voziti 2-3 puta do Županje i nazad da se svi igrači prevezu, za njega je bilo biti ili ne biti taj dan.

Svijet je prevelik da primjeti gubitak jednog takvog sportaša, ali je Privlaka premala da ne osjeti njegov prerani odlazak. U ime svih rukometaša i ljudi koji su ga poznavali, možemo reći jedno veliko “hvala ti za tvoj rukomet”.
(Ovim riječima od Franje Minge oprostili su se njegovi igrači i prijatelji)

SRP Općine Privlaka

SRP Općine Privlaka

Prostorni plan uređenja

Prostorni plan uređenja

Karta Općine Privlaka

Karta Općine Privlaka

Proračun

Savjetovanja s jvanošću

Proračun